Opiskelu vaatii työtä ja taitoja Taitavaksi opiskelijaksi Opiskelua tukevat materiaalit

Tallenteet

Muut aineistot

Kielten tukisivut

Lisätietoja Yhteystiedot

PL 9, 00014 Helsingin yliopisto
Yhteystiedot

Opiskelijaneuvonta
Ota yhteyttä

Tenttipalvelu
Ota yhteyttä

Muut yhteystiedot
Henkilöstö
Yhteistyöoppilaitokset

Englannin opiskelu avoimen yliopiston kurssien ulkopuolella

Saatat haluta kerrata taitojasi jo ennen kurssille tulemista ja opiskella lisää sen jälkeen.

Voit oppia englantia itsenäisesti joko systemaattisesti opiskellen tai hakeutumalla tilanteisiin, joissa voit käyttää sitä. Opit puhumaan kieltä sitä puhumalla, lukemaan lukemalla ja kirjoittamaan kirjoittamalla. Tutkielmien kirjoittaminen, työrutiinien hoitaminen, kokous- ja konferenssienglanti vaativat kaikki erilaisia taitoja.

Peruskielitaitoa voit opiskella lukion oppikirjoista. Jos koet itsenäisen opiskelun vaivalloiseksi, voit saada tehokasta opetusta esimerkiksi aikuislukion lähi-, etä- tai verkkokursseilla.

Verkkosivujen linkeistä löydät monenlaisia mahdollisuuksia harjoitella englannin taitoja, myös akateemista englantia. Kielilinkkejä
Helsingin yliopiston Kielikeskuksen itseopiskelun kielilinkkejä

Käytännön englantia oppii vain käyttämällä englantia käytännön tilanteissa. Kielen perusteita saatat kuitenkin joutua kertaamaan systemaattisesti kieliopista. Myös jos haluat puhua ja kirjoittaa moitteetonta kieltä, tarvitset kielioppia hakuteoksena.

  • Ervola K. & Kjisik F., In the mood for grammar. Englannin
    peruskielioppi. Oy Finn Lectura Ab. 2007 (sisältää kielioppiharjoituksia ja vastausavaimen).
  • Silk R., Mäki J. & Kjisik F., Grammar Rules. Helsinki: Otava. 2003 sisältää hyvän peruskieliopin lisäksi harjoituksia. Kirjaan voi ostaa vastausavaimen.

Seuraavista linkeistä löydät tietoa erilaisista englannin kursseista. Saatavilla on myös räätälöityjä kursseja sekä yksityisopetusta.

Helsingin yliopiston kielikeskuksen kielipalvelut
Finnbrit