Avoimen yliopiston esittely Ajankohtaista Yhteystiedot

PL 9, 00014 Helsingin yliopisto
Yhteystiedot

Opiskelijaneuvonta
Ota yhteyttä

Tenttipalvelu
Ota yhteyttä

Muut yhteystiedot
Henkilöstö
Yhteistyöoppilaitokset

Koomisten hahmojen antropologiaa

Etnografia-seminaarissa mm. trickster-hahmoja. Kuva: http://commons.wikimedia.org/wiki/Etnografia-seminaari I (5 op) tarjoaa näkökulmia kulttuuriin ja yhteiskuntaan tarkastelemalla koomisia hahmoja, veijarimaisia trickstereitä ja klovneja sekä niiden yhteyksiä erilaisiin etnografisiin kontekstehin.

Erilaiset trickster- ja klovnihahmot ovat tärkeitä erityisesti Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen mytologiassa ja rituaaleissa. Hahmot ovat yhtäaikaa osa muutosta ja perinteiden jatkuvuutta — tricksterit elävät myös esimerkiksi nykykirjallisuudessa. Tämän alueen hahmoja, niiden toimintaa ja merkityksiä, on käsitelty paljon myös antropologisessa ja muussa tutkimuskirjallisuudessa.

Materiaalissa painottuu Amerikan alkuperäiskansoihin liittyvä tutkimus mutta lisäksi käsitellään myös muihin etnografisin alueisiin liittyviä esimerkkejä. Kurssin kuuluu sekä luentoja että seminaarityöskentelyä. Kurssilla luetaan aihetta käsitteleviä tekstejä ja keskustellaan niistä, lisäksi tehdään suullisia ja kirjallisia harjoituksia sekä kirjoitetaan essee.

Seminaari alkaa torstaina 5.2.2015.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen opinto-ohjelmissa:

Sosiaali- ja kulttuuriantropologian esittely
Kysy oppiaineesta

Miten opiskelemaan?
Opiskele Avoimessa keväällä 2015!
Lisää tietoa ilmoittautumisesta