Helsingin yliopisto Helsingin yliopisto - Ikäihmisten yliopisto
 

RUOKA JA ELÄMÄ

KARKKILAN TYÖVÄENOPISTO
Anttilankatu 8
puh. 044 767 19 34
www.karkkila.fi

Luennot torstaisin klo 13–14.30 opistotalolla (Anttilankatu 8, 03600 Karkkila).
Katsotaan Helsingin yliopiston Studia Generalia -yleisöluentosarja ruuasta, ravitsemuksesta ja ruokakulttuurista.

Ravitsemuksen perusteet:
17.9.

Aineenvaihdunnan ABC – kalorit, kilot ja karppaus
Apulaisprof. Kirsi Pietiläinen

1.10.

Terveysvaikutteinen ruoka – lisää vitamiineja, antioksidantteja ja probiootteja?
Prof. Marina Heinonen

Syömisen evoluutio:
22.10.

Mitä eläimet syövät?
Prof. Ilkka Hanski

5.11.

PItäisikö meidän syödä kuin kivikaudella?
Prof. Mikael Fogelholm

Keinotekoista vai luonnonmukaista?:
19.11.

Geenimuunneltu ruoka
Prof. Teemu Teeri

3.12.

Luomussako Suomen tulevaisuus?
Prof. Juha Helenius

Riittääkö ruoka, riittääkö vesi?:
21.1.

Riittääkö ruoka vielä vuonna 2015?
Prof. Jari Valkonen

4.2.

Vettä on vähän
Prof. Markku Löytönen

Makuja ja arvoja:
3.3.

Miksi, miltä ja kenelle ruoka maistuu?
Prof. Hely Tuorila

17.3.

Pyhä ruoka
Dos. Maiju Lehmijoki-Gardner)
Huom! viimeinen kerta klo 15.30 saakka


Maksu 5 e / luentokerta, sis. pullakahvit.
Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Takaisin