Adobe Connect (AC)

Etusivu

Mikä AC on?

Tekniset ohjeet

AC:n opetuskäyttö

AC:n muu käyttö

Presenter

Ohjeet osallistujille

Adobe Connect -istuntoon osallistuminen

Olet saanut tiedoksesi Adobe Connect -ympäristön verkko-osoitteen. Jos kyseessä on sovittu testi-istunto, osoite on silloin https://connectpro.helsinki.fi/avointesti/
Ennen osoitteeseen menoa on hyvä kokeilla äänen kuuluvuus koneesta, tarkistaa laitevaatimukset ja tutustua kirjautumistapaan (vilkaise kohdat läpi ennen kuin toimit):

 1. Tarkista, että koneestasi kuuluu ääni.
 2. Jos ääni kuului, koneesi on todennäköisesti valmis myös Adobe Connect -istuntoon.
  Jos äänen kanssa oli ongelmia, tarkista, että koneesi on internet-yhteydessä, jonka nopeus on vähintään 226 kb/s (eli minimilaajakaista). Lisäksi tarvitaan Flash Player, joka on lähes kaikissa koneissa jo valmiiksi. Koneesi tilanteen voit varmistaa automaattisella testillä, katso lisäohje. Adobe Connect:in edellyttämät käyttöjärjestelmä- ja selainohjelmatiedot (esim. Internet Explorer, Mozilla) voit katsoa Adoben listalta .
 3. Jos osallistut kokoukseen vain chatin kautta, voit siirtyä kohtaan 5.
 4. Odotetaanko sinun käyttävän mikrofonia ja mahdollisesti web-kameraa?
  Tällöin tarvitset oheislaitteeksi kuuloke-mikrofoniyhdistelmän. Sen voit liittää tietokoneeseen ilman erillistä asennusohjelmaa. Voit tarkistaa mikrofonin toimivuuden mikrofoniasetusten ohjeen avulla.
  Jos hankit koneeseesi web-kameran, sen mukana tulee asennusohjelma. Asennuksen jälkeen voit tarkistaa web-kameran toimivuuden testi-istunnossa.
  Kun olet mikrofonin käyttäjänä Adobe Connectissa ensikertalainen, osallistu testi-istuntoon, jonka ajankohdan olet saanut tiedoksesi. Testi-istunnon tarkoitus on kokeilla, että yhteys toimii teknisesti, ja että mikrofonin käyttö tulee hieman tutuksi ennen varsinaista istuntoa. Varsinaisen istunnon aikana ei ole aikaa ratkoa mahdollisia teknisiä yhteysongelmia. Testi-istunto tapahtuu osoitteessa https://connectpro.helsinki.fi/avointesti/. Testi-istuntoon kirjautuminen tapahtuu samalla tavoin kuin varsinaisessa istunnossa. Testi-istunto kestää n. 5-10 minuuttia, jos kaikki sujuu hyvin.
  Vaikka olisit osallistunut testi-istuntoon, on tärkeää, että kirjaudut aina varsinaiseen istuntoon ilmoitettuna äänten testausaikana, sillä äänten testaukset tehdään ennen jokaisen istunnon alkua.
 5. Katso lyhyt kirjautumisohje ja kirjaudu saamaasi Adobe Connect -osoitteeseen hyvissä ajoin.

On tärkeää, että ehdit varmistua mm. äänen kuulumisesta. Ole ajoissa myös siksi, että istunnon vetäjä antaa aluksi yleensä käytännön ohjeita, jotka helpottavat istunnon kulkua. Istunnon aikana voit olla yhteydessä osallistujaryhmään joka tapauksessa ainakin chatin kautta.