Ruotsin kielitesti

Seuraava testi mittaa kykyäsi hahmottaa tekstiä. Se antaa myös viitteitä siitä, miten hallitset kielioppia ja sanastoa. Testin avulla voit arvioida, tulisiko sinun kohentaa osaamistasi ennen toisen kotimaisen kielen kurssille osallistumista. Kovin heikoilla perustiedoilla ei kurssille kannata hakeutua - vaadittava lähtötaso on ylioppilaskirjoitusten cl-arvosanan tasoinen ruotsin kielen hallinta.

Testissä on otteita eri aloja käsittelevistä artikkeleista. Osasta sanoja on poistettu lopusta merkkejä. Sinun tehtäväsi on täydentää sanojen puuttuvat osat oikeassa muodossaan. Testi ei välttämättä ole helppo.

Lue ensin huolellisesti koko teksti. Yritä hahmottaa, mistä tekstissä on kysymys, ja koeta vasta sitten täydentää aukot. Mieti rauhassa. Muista, että vihjeitä tehtävän ratkaisuun löytyy koko tekstistä. Täytä aukot, kun olet muodostanut kokonaiskuvan tekstistä ja sen sisällöistä. Käytä reilusti aikaa tekstiä kohden (vähintään ½ tuntia).

Täytettyäsi aukot pääset 1. tarkistus -painikkeesta näkemään, montako sait oikein. Testi on pisteytetty seuraavasti:

  • täysin oikea vastaus = kaksi pistettä (merkitty 2 p),
  • sana oikea, mutta oikeinkirjoitus tai kieliopillinen muoto väärä = yksi piste (merkitty 1 p)
  • vastaus kokonaan väärä = nolla pistettä (merkitty 0 p)

Yhden pisteen vastauksia ja kokonaan väärin olevia vastauksia voit vielä ensimmäisen tarkistuksen jälkeen korjata kerran. 2. tarkistuksen jälkeen suorituksesi on valmis ja saat testin tuloksen. Halutessasi voit katsoa myös testin oikeat vastaukset.

Testissä on neljä tekstiä, joista jokaisesta saa 60 pistettä. Maksimipistemäärä testissä on 240p. Testin tulos on suuntaa antava. Jos saat 60 % tai enemmän oikein, voit huoletta mennä suoraan toisen kotimaisen kielen kurssille. Jos saat alle 60 % oikein, mieti, miten voisit kerrata ja täydentää kielitaitoasi ennen em. kurssille osallistumista.

Testin toiminnan harjoitus - tee tämä ensin!

Kielitestiin