Englannin kielitesti

Testin tarkoituksena on mitata kykyäsi hahmottaa tekstiä. Testissä on otteita eri aloja käsittelevistä artikkeleista. Osasta sanoja on poistettu lopusta merkkejä. Sinun tehtäväsi on täydentää sanojen puuttuvat osat oikeassa muodossaan. Testi ei ole helppo. Yritä ensin hahmottaa, mistä tekstissä on kysymys, ja koeta vasta sitten täydentää aukot. Mieti rauhassa. Muista, että vihjeitä tehtävän ratkaisuun löytyy koko tekstistä. Lue siis huolellisesti koko teksti. Käytä reilusti aikaa tekstiä kohden (vähintään ½ tuntia).

Täytettyäsi aukot pääset tarkista-kohdasta klikkaamalla näkemään, montako sait oikein. Täysin oikeasta vastauksesta saat kaksi pistettä (merkitty 2 p). Jos sana on oikea, mutta oikeinkirjoitus tai kieliopillinen muoto väärä, saat yhden pisteen (merkitty 1 p). Jos vastaus on kokonaan väärin, saat nolla pistettä (merkitty 0 p). Yhden pisteen vastauksia ja kokonaan väärin olevia vastauksia voit vielä ensimmäisen tarkistuksen jälkeen korjata kerran. Sen jälkeen suorituksesi on valmis. Maksimipistemäärä testissä on 2 x 30 p = 60 p/teksti. Testissä on kolme tekstiä eli maksimipistemäärä koko testistä on 180 p.

Testin tulos on suuntaa antava. Jos saat 60 % tai enemmän oikein, voit huoletta mennä suoraan tekstinymmärtämisen tai kirjallisen taidon kurssille. Jos saat alle 60 % oikein, mieti, miten voisit kerrata ja täydentää kielitaitoasi ennen em. kursseille osallistumista.

Testin toiminnan harjoitus - tee tämä ensin!

Kielitestiin