Itämeri nyt

Itämeren nykytilaa käsittelevä radiosarja on toteutettu Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston, Bio- ja ympäristötieteiden laitoksen ja YLE Radio 1:n tiede- ja opetusohjelmien yhteistyönä. Toimittaja Pirjo Koskinen. Ohjelmat ovat tunnin mittaisia.

1. osa 30.7.2007
Perustietoa Itämerestä ja sen suojelusta, asiantuntijoina Johanna Ikävalko (biotieteiden ja ympäristöntutkimuksen yksikön johtaja, Suomen akatemia), Juha-Markku Leppänen (asiantuntijasihteeri, Itämeren suojelukomissio Helcom) ja asiantuntijasihteeri Kaj Forsius (Itämeren suojelukomissio Helcom)
Mp3-tiedosto

2.osa 6.8.2007
Elämää ulapalla ja rannoilla, asiantuntijoina Jaanika Blomster (leväsystematiikan lehtori, Helsingin yliopisto) sekä hydrobiologian dosentti Ari Ruuskanen (Helsingin yliopisto)
Mp3-tiedosto

3.osa 13.8.2007
Uusia uhkakuvia, asiantuntijoina emeritusprofessori Erkki Leppäkoski, (Åbo Akademi), yli-insinööri Kalervo Jolma (Suomen ympäristökeskus) ja ylitarkastaja Kenneth Holm (Suomen ympäristökeskus)
Mp3-tiedosto

4.osa 20.8.2007
Tutkimusta ja toimintaa, asiantuntijoina professori Saara Bäck, (Suomen ympäristökeskus), ohjelmapäällikkö Kaisa Kononen (Suomen akatemia), erikoistutkija Petri Ekholm (Suomen ympäristökeskus) ja projektipäällikkö Marjukka Porvari (John Nurmisen säätiö)
Mp3-tiedosto