Verkko-opinnot – opiskelua ajasta ja paikasta riippumatta?

Opiskelua verkossa. Kuva: http://www.sxc.hu/

  • Estääkö työsi tai elämäntilanteesi säännölliseen lähiopetukseen osallistumisen?
  • Asutko kaukana pääkaupunkiseudusta tai ulkomailla?
  • Pidätkö itsenäisestä työskentelystä ja osallistut mielelläsi verkkokeskusteluihin?

Verkko-opiskelu
Moodle
Verkkoluennot
Kokemuksia verkko-opiskelusta

Verkko-opiskelu

Verkko-opiskelussa on joitakin erityispiirteitä. Ne on hyvä huomioida, kun punnitset, sopivatko verkko-opinnot sinulle. Verkko-opiskelussa korostuvat ajankäytön suunnitelmallisuus ja itsekuri.

Verkko-opinnoista usein kysyttyjä kysymyksiä:

Verkko-opintojen opintotarjonta -sivulta näet, mitä aineita voi opiskella kokonaan verkossa. Kun olet löytänyt sinua kiinnostavan opinto-ohjelman, perehdy huolella kuvaukseen, suoritustapoihin ja ilmoittautumiseen. Opinto-ohjelmassa kerrotaan myös kurssin verkkotyöskentelystä.

Moodle

Avoimessa yliopistossa on käytössä Moodle-oppimisympäristö. Moodleen pääsee verkkoselaimella ja työskentely siellä on helppoa. Verkko-opiskelussa riittävät tietokoneen käytön perustaidot.

Moodlessa on mahdollisuuksia monenlaiselle opiskelijoiden ja opettajien väliselle vuorovaikutukselle. Moodlea voidaan käyttää

  • oppimateriaalien jakamiseen, verkkokeskusteluihin, tenttimiseen tai oppimistehtävien ja tiedostojen palautukseen sen mukaan, mitä toimintoja opettaja on valinnut käytettäväksi kurssilla
  • myös lähiopintojen ja monimuoto-opintojen tukena.

Opinto-ohjelmasta löydät tiedon, onko Moodle käytössä.

Hyvän verkkokäyttäytymisen pelisäännöt

Verkkoluennot

Joillakin kursseilla opettaja pitää verkkoluentoja, joihin voit osallistua verkon välityksellä. Luennot pidetään Adobe Connect (AC) -ohjelmalla. Opettajan ääni, kuva ja luentomateriaali välittyvät verkon kautta.

Kokemuksia verkko-opiskelusta


 

Opiskelijablogi

Opiskelijana opistossa

Ajankohtaista

Haetko yliopistoon?

Tietoa muualla