Tavoitteena tutkinto

Opiskelijaksi Avoimeen yliopistoon. Kuva: Linda Tammisto

”Tavoite on kehittynyt opiskelujeni myötä. Pelkästään se aine, taidehistoria, kiinnosti minua kun aloitin. Mitä syvemmälle pääsin aiheessa ja mitä pitemmälle etenin opinnoissani, sitä tavoitteellisemmaksi opiskelu muuttui. Huomasin että opintoja alkoi olla koossa jo niin paljon, että niistä kannattaa koota kokonaisuus. Pääsin avoimen kautta suorittamaan tutkintoa taidehistorian laitokselle, niin että pääsin tekemään maisterin tutkinnon.”

Puheviestinnän luennolla kesäkuussa 2009. Kuva: Wilma Hurskainen

Tutkintoa ei avoimessa yliopistossa voi suorittaa. Voit opiskella kuitenkin tutkintotavoitteisesti ja pyrkiä myöhemmin yliopistoon joko pääsykokeiden tai avoimen yliopiston väylän kautta. Kaikki avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot voi sisällyttää sellaisenaan yliopistotutkintoon.

Avoimen yliopiston opinnoissa voit tutustua sinua kiinnostavaan oppiaineeseen ja opiskelukäytäntöihin. Myös yliopistolliset opiskelutaidot tulevat tutuksi tieteellisen kirjallisuuden lukemisen, tenttimisen, esseiden ja oppimistehtävien tekemisen myötä. Onnistumisen tunne opinnoissa voi innostaa pyrkimään opiskelijaksi yliopistoon.

Yliopistoon voi hakea myös avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella eli avoimen yliopiston väylän kautta.
Avoimen yliopiston väylä
Henkka Tenkanen löysi oman alansa maantieteestä
Vähintään maisteriksi – Anssi Ennevaaran haastattelu (HY, 1.6.2009)
Juha Hirvonen: Ihminen ei ole koskaan liian vanha opiskelemaan
Avoimet ovet yliopistoon – Luova-verkkolehti 29.9.2010

Myös yliopisto-opiskelijana voit hyödyntää monin tavoin avoimen yliopiston opintotarjontaa. Avoimessa opiskelu linkittyy tällöin joustavasti yliopisto-opiskelijan opiskelurytmiin.

Koko opintotarjonta
Aineopinnot

 

Lainaus elokuvasta ’Pääosassa opiskelija’


 

Opiskelijablogi

Opiskelijana opistossa

Ajankohtaista

Haetko yliopistoon?

Tietoa muualla