Opintotarjonta oppiaineittain Uusi opintotarjontapalvelu Poimintoja opetuksesta NYT! Opinto-oppaat Yhteystiedot

PL 9, 00014 Helsingin yliopisto

Opiskelijaneuvonta
Fabianinkatu 33
Puh. 02941 22244
Tarkemmat tiedot
Ota yhteyttä

Opintojen ohjaus
Tarkemmat tiedot
Ota yhteyttä

Tenttipalvelu
Tarkemmat tiedot
Ota yhteyttä

Muut yhteystiedot

Minun oppiaineeni: Kirsi Rantalainen ja viestintä

Opinto-ohjelmissa on ilmoittautumisohjeet sekä tiedot opintojen sisällöistä, maksuista, ajoista, paikoista, toteuttajasta jne. Kuva: Päivi Leppänen

Viestinnän teoria tukee käytännön työtä

Kirsi Rantalainen. Kuva: Ulla Jokila.

Kirsi Rantalainen kertoo, että hän on aina ollut kiinnostunut viestinnästä. Kirsi opiskeli ensin tradenomiksi, mutta myyntihenkinen ala ei kuitenkaan tuntunut omalta. Viestinnän opinnot houkuttelivat, vaikka yliopiston ovet eivät auenneetkaan pääsykokeissa.

Kirsi opiskeli Helsingin yliopiston Avoimessa yliopistossa viestinnän perus- ja aineopinnot. Hän on myös toiminut viestintäsihteerinä Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmeniassa. ”Viestinnän opintojen teoria täydensi hyvin sitä käytännön kokemusta, joka minulla oli töistä”, Kirsi kertoo. ”Jos olisin opiskellut ensin ja mennyt sitten töihin, opinnot olisivat varmasti tuntuneet hankalammilta ja teoreettisemmilta.”

Kirsi suosittelee viestinnän perusopintoja oikeastaan kaikille, myös niille, joiden työtehtäviin viestintä ei suoraan liity. ”Vaikka teoria pelottaisi, kannattaa lähteä mukaan”, Kirsi rohkaisee. ”Opettajat ovat todella hyviä kertomaan asiat ymmärrettävässä muodossa. He ovat myös hyviä ja selkeitä esiintyjiä.”

Opinnot työn ohessa vaativat sitkeyttä

Kirsi työskentelee nykyään markkinointiassistenttina Suomen Proviisoriyhdistyksessä. Viime syksynä hän aloitti graafisen suunnittelun opinnot Lahden Muotoiluinstituutissa. Viikkoon mahtuu kolme työpäivää Helsingissä ja kolme päivää opintoja Lahdessa. Se ei Kirsin mielestä ole vielä liikaa, vaikka opintojen eteen saakin tehdä töitä.

Viestinnän perusopinnot Kirsi suoritti Lahden työväenopistossa (nykyinen Wellamo-opisto), mutta aineopintoihin sisältyi luentoja Helsingissä. Välimatka ei Kirsistä ole ylivoimainen, mutta vaatii toki aikataulutusta. Erityisesti ryhmätöiden tekeminen oli haasteellista, kun muut ryhmäläiset asuivat eri kaupungissa. ”Hyvät opiskelurutiinit ovat erittäin tärkeitä jaksamisen kannalta”, Kirsi toteaa.

Tulevaisuudessa Kirsiä kiinnostaa laajasti viestinnän, mainonnan ja markkinoinnin alue. Monipuolisuus työssä on tärkeää. Erityinen kiinnostuksen kohde on sisäinen viestintä. ”Se kun tuntuu niin usein epäonnistuvan”, Kirsi naurahtaa. Kirsi valmistuu Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 2010 eivätkä jatko-opinnotkaan ole poissuljettu asia. ”Ehkä jatkan opintoja vielä yliopistossa”, Kirsi suunnittelee.

Lisätietoa

(julkaistu 22.4.2009)


 

Opiskelijablogi

Ajankohtaista