Opintotarjonta oppiaineittain Uusi opintotarjontapalvelu Poimintoja opetuksesta NYT! Opinto-oppaat Yhteystiedot

PL 9, 00014 Helsingin yliopisto

Opiskelijaneuvonta
Fabianinkatu 33
Puh. 02941 22244
Tarkemmat tiedot
Ota yhteyttä

Opintojen ohjaus
Tarkemmat tiedot
Ota yhteyttä

Tenttipalvelu
Tarkemmat tiedot
Ota yhteyttä

Muut yhteystiedot

Farmasia

Opinto-ohjelmissa on ilmoittautumisohjeet sekä tiedot opintojen sisällöistä, maksuista, ajoista, paikoista, toteuttajasta jne. Kuva: Päivi Leppänen

Farmasia oppiaineena

Farmasia on monitieteinen, lääkehuoltoon erikoistunut tieteenala, joka tutkii lääkeaineita, lääkevalmisteita, niiden kehittämistä, valmistamista, käyttöä ja vaikutuksia lähinnä soveltavien luonnontieteiden, terveystieteiden ja osin myös yhteiskuntatieteiden näkökulmasta.

Farmasian tehtävänä on kehittää lääkeaineille niin fysikaalisesti kuin biologisestikin käyttökelpoisia lääkemuotoja ja niiden valmistukseen tarvittavia teknologioita. Keskeistä on myös lääkkeiden farmakologisten, toksikologisten ja terapeuttisten ominaisuuksien selvittäminen.

Farmasian tiedekunnassa voi perustutkintoina suorittaa farmaseutin tutkinnon (alempi korkeakoulututkinto, 180 op) ja proviisorin tutkinnon (ylempi korkeakoulututkinto, 120 op).

Miksi opiskelisin farmasiaa Avoimessa yliopistossa?

Avoimessa yliopistossa voi opiskella farmasian yksittäisiä valinnaisia opintojaksoja. Farmasian opintoja toteutetaan pääasiallisesti kesäopintoina.

Mikäli olet kiinnostunut lääkeaineiden ja urheilun samanaikaisesta vaikutuksesta tai vitamiinien ja hivenaineiden vaikutuksesta ihmisen elimistöön, näihin kysymyksiin on mahdollisuus perehtyä Avoimen yliopiston kursseilla.

  • Sosiaalifarmasian alaan kuuluvalla Lääkkeet ja urheilu -kurssilla käsitellään laajasti urheilijoiden käyttämiä lääke- ja rohdosvalmisteita ja niiden vaikutuksia.
  • Vitamiinit ja hivenaineet -kurssilla käsitellään tärkeimmät vitamiinit, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä. 

Lisätietoa


 

Opiskelijablogi

Ajankohtaista