Avoimen yliopiston esittely Ajankohtaista Yhteystiedot

PL 9, 00014 Helsingin yliopisto
Yhteystiedot

Opiskelijaneuvonta
Ota yhteyttä

Tenttipalvelu
Ota yhteyttä

Muut yhteystiedot
Henkilöstö
Yhteistyöoppilaitokset

Rajaton maailma? Tiedekulma 31.8. klo 8.30-10.00

rajaton_maailma Rajaton maailma? Globaali valta ja vastuu.

Onko maailmamme rajaton? Missä rajat ovat globaalissa vallankäytössä, vastuussa, yksilön ja yhteiskunnan oikeuksissa ja velvollisuuksissa? Suomalaisessa yhteiskunnassa keskustellaan juuri nyt monikulttuurisuudesta, maahanmuutosta sekä hyvinvointivaltion säilyttämisestä ja sen rajoista. Globaalina media-aikana vallankäyttäjät tarvitsevat mediajulkisuutta ja kansalaiset samastumisen kohteita. Toisaalta myös halu ja kyky piiloutua kertoo vallan käytön rajoista.

Vihapuheella ja näyttävillä terroriteoilla koetellaan toistuvasti länsimaisen yhteiskunnan sananvapauden ja yksilön oikeuksien rajoja. Yksilöiden ja ryhmien välisille identiteeteille vedetään usein näkyvät rajat ihonvärin, sukupuolen, uskonnon tai poliittisen puolueen perusteella. Keskustelussa pohditaan tutkimusten valossa riskeistä yksilön näkökulmasta, mitä vallankäyttö tarkoittaa poliittisen johtajan, aktiivin kansalaisen, hyvinvointipalvelujen käyttäjän ja identiteettiään rakentavan kansalaisen kautta.

Rajattomassa maailmassa on kuitenkin aina jotkut rajat: miten ja kuka niitä asettaa ja kenelle?

Paneelikeskustelun puheenjohtaja on dosentti, mediatutkija Johanna Sumiala Helsingin yliopistosta, keskustelijoina Avoimen yliopiston lehtorit VTT Salli Hakala (viestintä), VTT, dosentti Tuuli Anna Mähönen (sosiaalipsykologia), VTL Eija Nurminen (yhteiskuntapolitiikka) ja VTL Kari Paakkunainen (valtio-oppi, politiikan tutkimus).

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. 30 ensimmäistä mahtuu mukaan – varmista paikkasi ja ilmoittaudu etukäteen:http://thinkfest.helsinki.fi/ohjelma/globaalivalta

Tilaisuus on osa Helsingin yliopiston Thinkfest –tiedetapahtumaa: http://thinkfest.helsinki.fi/