Avoimen yliopiston esittely Ajankohtaista Yhteystiedot

PL 9, 00014 Helsingin yliopisto
Yhteystiedot

Opiskelijaneuvonta
Ota yhteyttä

Tenttipalvelu
Ota yhteyttä

Muut yhteystiedot
Henkilöstö
Yhteistyöoppilaitokset

Tiedejulkisuuden opintokokonaisuus

Tiede kuuluu kaikille!

  • Miten asiantuntijuus tuotetaan julkisuudessa?
  • Miten sosiaalinen media voi edistää asiantuntijuutta ja tiedeviestintää?
  • Miksi tietokirjallisuus ja tiedekasvatus innoittavat yhä enemmän julkista keskustelua?

Avoimen yliopiston uudessa Tiedejulkisuus-opintokokonaisuudessa tarkastellaan tieteen, tutkimuksen ja asiantuntijuuden merkitystä nyky-yhteiskunnassa. Tieteellinen tieto ja asiantuntijuus ovat saaneet yhteiskunnallisessa keskustelussa uusia haastajia, kun taloudelliset näkökulmat ja teknologiset keksinnöt ovat vallanneet yhä näkyvämmän roolin. Uusi kansallisen tiedeviestinnän toimenpideohjelmakin julistaa: Tiede kuuluu kaikille!

Opinnot soveltuvat esimerkiksi tutkijoille, tiedetoimittajille, tiedottajille ja kaikille tiedejulkisuudesta kiinnostuneille. Opiskelijalta edellytetään vähintään perusopintojen laajuista suoritusta jossakin yliopiston oppiaineessa.

Opintokokonaisuudesta vastaavat asiantuntijoina ja luennoitsijoina suomen kielen dosentti FT Pirjo Hiidenmaa ja sosiologian dosentti yliopistonlehtori Maaria Linko. Opintokokonaisuutta Avoimessa yliopistossa koordinoi Salli Hakala.

Opinnoista voi suorittaa joko kokonaisuuden (25 op) tai yksittäisiä opintojaksoja. Kurssit ovat perustutkintotasoista opetusta. Osa kursseista toteutetaan yhteistyössä valtiotieteellisessä tiedekunnassa Tiedeviestinnän opintokokonaisuuden kanssa.

Opinnot alkavat syyskuussa 2013.

Katso tarkemmat tiedot opinto-ohjelmasta. Vahvistettu opinto-ohjelma julkaistaan 1.7. ja ilmoittautuminen opintoihin alkaa tiistaina 20.8.

Esite (pdf, 2 sivua, 223 kt, 5.9.2013)

Tiedejulkisuuden esittely
Kysy oppiaineesta
Tiedejulkisuuden opintokokonaisuudessa osallistutaan ajankohtaiseen keskusteluun

Miten opiskelemaan?
Lisää tietoa ilmoittautumisesta

 

Tietokirjojen runsaus vs. julkisuuden rajallisuus - Tiina Raevaara, Suomen Kuvalehti